Politieke- en bestuurlijke sensitiviteit

Een training voor bestuurders en raadsleden maar vooral ook voor topambtenaren en managers. Het is een geweldige uitdaging om kennis van elkaars handelen en motieven te krijgen. Beter nog de vaardigheid aan te leren in elkaars werelden door te dringen. Er bestaat een grote behoefte aan deze ontwikkeling bij gemeenten. Burgemeesters en wethouders zien hun politieke effect groeien bij hun staf als de politieke en bestuurlijke sensitiviteit toeneemt. Woordvoering vormt het centrale thema voor de training. Daarbij komt zoveel kijken dat intense kennismaking met jezelf maar ook met de feed-back van anderen het gevolg is.
Uitgesproken deelnemen aan de samenleving, assertiviteit, woordkeuze, houding en gedrag èn al je overtuigingen komen samen in korte presentaties over willekeurig welk onderwerp. 
Deze training verschilt van een mediatraining omdat de reflectie op je eigen bagage onderwerp is en niet de mediahandling die bij een specifiek onderwerp speelt. Naast woordvoering leren we oriënteren op de verschillende belangen, volgorde en aanpak in belangrijke dossiers.